Vælg den rette fisk til retten: Torsk, rødspætte, laks eller makrel?

Artiklen er sponsoreret.
Er du i tvivl om den rette fisk til retten. Det kan være svært at vælge, når mange fisk på overfladen minder så meget om hinanden. Læs med i denne korte oversigt og bliv klogere på de forskellige fisketyper.
Er der overhovedet forskel på fisk?
Fisk kan på overfladen minde så meget om hinanden, men der er faktisk enorme forskelle iblandt dem. Faktisk er der større genetisk forskel på en laks og en kamel, end der er på selvsamme iaks og en ål. Disse forskelle kan også ses, når vi spiser fisk derhjemme. Fisk opdeles groft sagt i to kategorier, mager fisk og fed fisk. Fede fisk er for eksempel makrel, sild og laks, mens magre fisk kan være torsk, rødspætte og sej.
De bedste tilberedningsmetoder: Stegt, dampet, bagt eller grillet
Ligesom der er stor forskel på forskellige fisk, er der også forskel på den optimale tilberedningsmetoder til de forskellige fisk. Det er f.eks. oplagt at friturestege hvid fisk som i en fish and chips, men det samme dur ikke med fed fisk som laks. På den anden side er det svært at grille hvid fisk uden at tørre den ud. Når det så er sagt, er der stadig mange tilberedningsmetoder, som passer til begge typer fisk, såsom dampning, bagning i ovn, citrusmarineret og stegning. Du kan også spise fisk rå, men sørg for at købe fisk, som er godkendt til dette formål.
Hvad kan du servere sammen med fisk?
Du kan servere mange forskellige ting sammen med fisk. Faktisk er det kun din smag, som bør bestemme, hvad du nyder din fisk med. Det kan være alt fra en frisk salat til en kartoffelsalat, pomfritter, bønner, linser, brød, ris, pasta eller noget helt andet. Der er derfor rig mulighed for at eksperimentere med nye opskrifter og udvide din kulinariske horisont.
Kommentarer