Kultur

To lokale foreninger i Odense har fået flere ‘hestekræfter’ med fondsmidler

Modtagere fra Broløkke Sportsrideklub sammen med Jan Hansen (th), centerdirektør i Andelskassen i Odense og Kenneth Poulsen (tv) fra Fonden. Pressefoto

To lokale foreninger i Odense modtog fornylig til sammen 104.000 kroner, som de kan bruge til lokale aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden for Andelskasserne i område Syd.

Fonden for Andelskasserne i område Syd har til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene, og de har nu givet en økonomisk hjælpende hånd til to foreninger, hvor hestekræfter på hver sin måde er omdrejningspunktet.

Den ene modtager er Broløkke Sportsrideklub, som har fået 24.000 kroner, der skal bruges til nyt vandingsanlæg til klubbens udendørs ridebane.

Den anden modtager er Sportsmotorklubben Odin, som har fået 15.000 kroner til initiativet ”Lokal Ræs: Anders Thomsen Speedway Cup”, hvor pengene skal bruges til, at en ambulance kan stå til rådighed i forbindelse med afvikling af arrangementet, der finder sted 19. oktober, oplyser klubben på facebook:

“Midlerne bliver udelukkende brugt på ambulance, som det kræves, jf. dansk lovgivning, ved officielle løb. En kæmpe udgiftspost for os, som lille klub, der bare super gerne vil vise vores fede fællesskab og fritidsinteresse frem. Nu ser vi frem til at tilskuerpladserne bliver fyldt op, og så mange så muligt kommer og deltager i en festlig dag i speedwayens tegn”, skriver de.

To repræsentanter for Sportsmotorklubben Odin modtog donationen fra Fonden. Pressefoto

I alt fire foreninger på Fyn har i denne ombæring fået tilskud fra fonden, og for nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Odense for at modtage den økonomiske håndsrækning fra centerdirektør for Andelskassen i Odense, Jan Hansen, samt Mikael Skov, som er næstformand for Fonden for Andelskasserne i område Syd.

– Som en aktiv bank, der gerne vil understøtte tiltag i Odense-området, er det dejligt at være med, når fonden for banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er i vores DNA at give noget tilbage til det lokalsamfund, som vi er en del af, og det glæder mig at se, at modtagerne vil bruge pengene, så de kommer til gavn for indbyggerne i lokalområdet, siger Jan Hansen.

Mikael Skov glæder sig også over, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

– Uddeling af midler er vigtigt for os i fonden. Fonden er oprindeligt opstået fra de gamle Andelskasseområder, og vi er derfor glade for, at vi på den måde kan understøtte de lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfundene, hvor vi stammer fra, siger han,

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

På Andelskassens hjemmeside kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.

 

Kommentarer