Økologisk Landsforening tryller med proteiner på Madens Folkemøde

Økologisk Landsforening sætter spot på proteinernes magiske verden på Madens Folkemøde. Foto: Christian Lykking, Madens Folkemøde.

Hvad har en tryllehat, 15 blendere, kød og bælgfrugter med hinanden at gøre? Det vil Økologisk Landsforening gøre besøgende på Madens Folkemøde klogere på, når foreningen hylder magien i proteiner den kommende weekend den 24. og 25. september.

Der er magi i proteiner. Ikke nok med at de er vigtige byggesten for både muskler og hjerne. Proteiner – både de animalske og de vegetabilske – har også smagsmagi, hvis vi tilbereder dem på nye måder og er bevidste om, hvordan kvalitet, dyrevelfærd og økologi hænger sammen. Alt det forenes, når Økologisk Landsforening er vært på to spændende stande og ved to events på Madens Folkemøde, der finder sted på Engestofte Gods på Lolland i den kommende weekend den 24.og 25. september.

”Først og fremmest sætter vi spot på de grønne proteiner, som er vigtige ingredienser i fremtidens måltider. Når vi skal skrue ned for kødforbruget, skal vi skrue op for andre proteinkilder, som fx ærter, bønner og linser. Det betyder samtidig, at vi skal lære at bruge de grønne proteiner på nye måder,” forklarer Sigrid Soelberg Vestergaard, der er projektkoordinator for foodservice i Økologisk Landsforening.

Derfor inviterer Økologisk Landsforening de besøgende inden for i bælgfrugternes magiske univers, der markeres med en workshop om lørdagen kl. 13 med spændende oplæg og 15 blendere, der forvandler økologiske og danskdyrkede bælgfrugter til velsmag. Alt sammen krydret med viden, inspiration og trylleri, når iblødsætningsvandet fra bælgfrugter bliver til marengs.

Også de animalske proteiner sættes i fokus, når Økologisk Landsforening byder op til debat om, hvorvidt vi kan smage dyrevelfærden i kødet, og om forbrugerne er villige til at betale lidt mere for kød, der er produceret med omsorg for klima og biodiversitet?

”Vi vil byde på smagsprøver på oksekød, der stammer fra økologisk kvæg, der har græsset på særlige naturområder – og derudover er det målet, at gæsterne på folkemødet kan få viden om sammenhængen mellem klima, biodiversitet, dyrevelfærd og økologi,” siger Sigrid Soelberg Vestergaard.

Lørdag kl. 10 inviterer Økologisk Landsforening til debatten ”Kød med omtanke” med kok og slagter Michael Museth, Iben Krogh fra Tænketanken Frej, Julie Henriksen, landbrugsfaglig projektkoordinator i Økologisk Landsforening og Margrethe Therkelsen, Institut for Fødevarer på Københavns Universitet.

Derudover kan man møde repræsentanter fra Økologisk Landsforening til følgende debatter:

Formand Per Kølster: fredag kl. 11 ”Madhåndværksfagene kalder på elever”, fredag kl. 13 og 13.45 som moderator for ”Den store klimadebat 1 + 2”, fredag kl. 15.30 ”Hvad gør vi med jorden”, lørdag kl. 11 ”Ploven en saga blot?”.

Landbrugspolitisk chef Sybille Kyed, fredag kl. 13.15 ”Land og by: Hvordan skaber vi et velfungerende lokalt fødevaresystem”.

Kommentarer