Samfund

Nu starter byggeri af 307 bæredygtige boliger i Thors have

Thors Have i Odense bliver en helt ny bydel med almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og et bofællesskab, hvor biodiversitet og grønne ude- og opholdsarealer er i fokus. Illustration: Arkitema

Borgmester Peter Rahbæk Juel sætter i morgen klokken 12.00 spaden i jorden i Odenseforstaden Bolbro, og markerer dermed igangsættelse af et 23.170 kvadratmeter stort boligbyggeri Thors Have.

Thors Have ligger naturskønt i Odense-forstaden Bolbro, og har tidligere været anvendt til værkstedsområde for Forsvaret. Det forvandles nu til et helt nyt boligområde med blandet  bebyggelse og alsidige muligheder for alle aldersgrupper. Letbanen har station kun 200 m fra  området, dermed bindes området sammen med centrum og den øvrige by. 

Det er entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby, som skal stå for opførelsen af projektet, og her udtaler projektudviklingschef Janus Hermansen:

– Vi er glade for, at vi  endnu engang slår vores navn fast som den værdiskabende totalentreprenør. Vi har varetaget alle  opgaver lige fra grundkøb, skitsering og myndighedsbehandling. Vi glæder os nu til at kunne lægge sidste hånd på projektering.

Byggeriet er på 23.170 kvm og indeholder 290 lejligheder og 17 rækkehuse. Området indeholder en række mindre kvarterer og i alt seks byggefelter, som opføres i fire etaper.

For at sikre forskellighed og mangfoldighed i arkitekturen, opføres byggeriet i forskellige højder, forskellige bygningsformer og forskellige tagformer. Alle bygninger udføres med teglstensfacader i forskellige farver., og alle lejligheder har enten altan eller en mindre have.

Genbrug og klimahensyn

På klimafronten arbejder Raundahl & Moesby blandt andet med et generelt klimaregnskab over alle opførte byggerier. Det kommer også til at gælde for Thors Have, hvor er bæredygtighed og biodiversitet er et stort fokusområde.

– Hos Raundahl & Moesby ønsker vi, som altid at udvise holdning og handlekraft når det gælder bæredygtighed. Det grønne byggeri må ikke kun være noget, vi taler om. Det er noget vi alle skal handle på, og derfor er vi også rigtig glade for muligheden for at spille ind med vores viden og kompetencer indenfor det bæredygtige byggeri. I Thors Have er det glædeligt, at vi kan arbejde med elementer som genbrug af nedknust tegl, regnvandssø, bibeholdelse af eksisterende træer, lækre opholdsarealer og så videre, udtaler Janus Hermansen.

Man kan læse mere om bæredygtighed hos Raundahl & Moesby her.

 

Kommentarer