Magaxin

Har du husket at skifte dæk på bilen?

Artiklen er sponsoreret.

Vinteren er kommet, og det er igen blevet tid til at udskifte dine sommerdæk. Selvom du måske ikke har kørt i frostvejr endnu, er det nemlig stadig vigtigt at skifte dækkene ud, da det ikke bare handler om, hvordan de ligger på en frossen vej.

Det handler om sikkerhed

Når temperaturen falder, påvirker det dækkenes gummi ret markant. Derfor er vinterdæk lavet af en blødere form for gummi, som passer godt til det kolde vejr, vi har nu, men som til gengæld ville være for blødt til sommervejret. Derfor er det lige nu, du skal huske at skifte sommerdæk.

Er man fiks på fingrene, kan man selv kaste sig ud i at montere dem, men vil man sikre sig at de sidder ordentligt, kan det være en god idé at kontakte en mekaniker. Det samme gør sig gældende, hvis man er i en situation, hvor man skal ud og anskaffe sig nogle nye dæk.

Din mekaniker ved nemlig, hvilke krav dine dæk helst skal leve op til og vil hjælpe dig med at vælge dæk, som du kan stole på. Der er nemlig nogle mærkater, som det kan være en god idé at kigge efter.

Vær sikker på kvaliteten

Kaster man sig ud i selv at skaffe sine vinterdæk, skal man kigge efter, om der er et E-mærke eller et DOT-mærke. På den måde er man sikker på at kvaliteten lever op til de danske vejes standarder. Desuden kan der være lande, hvor sådan et mærke, faktisk er krævet ved lov.

Det er hverken ret dyrt eller ret svært at få skiftet sine sommerdæk. Det vigtigste er bare, at man får det gjort. Hvis man skulle være så uheldig at befinde sig i en risikofyldt situation, er der nemlig kæmpe forskel på at køre med de forkerte dæk frem for de rigtige.

Kommentarer