Odense

Demokrati-stævner giver en stemme til socialt udsatte

OMBOLDs demokrati-stævner vil kombinere fodbold med muligheden for at stemme. Pressefoto (beskåret)

Folketingsvalget er demokratiets fest, og for mange mennesker er det naturligt at stemme og dermed deltage i festen. Desværre gælder det ikke for mennesker i udsatte positioner, men det skal OMBOLDs demokrati-stævner gøre op med ved at kombinere fodbold med muligheden for at stemme.

Valgdeltagelsen er generel høj i Danmark, men det gælder desværre ikke for alle grupper i befolkningen, for valgdeltagelsen blandt mennesker i udsatte positioner følger sjældent trop med resten af befolkningens valgdeltagelse, og det giver en skævvridning i den demokratiske repræsentation.

OMBOLD, der arbejder for at skabe positive forandringer for mennesker i udsatte positioner med fodbold som værktøj, har valgt at udfordre denne skævvridning ved at afholde demokratistævner for socialt udsatte i Aarhus, København og Odense – her skal fodbolden og fællesskabet motivere spillerne til at bruge deres demokratiske stemme.

– Mange af vores spillere har en følelse af at være udenfor fællesskabet. Det gælder både i forhold til idrætten, men også i forhold til samfundet. Der er desværre mange, som mener, at det ikke gør en forskel at stemme. Den opfattelse vil vi gerne være med til at ændre med budskabet om, at det, som i fodbolden, handler om at være med, og at det er vigtigt, at også mennesker i udsatte positioner bruger deres stemme ved folketingsvalget, fortæller direktør i OMBOLD, Martin S. Pedersen.

Mulighed for at brevstemme

Til alle OMBOLDs fodboldaktiviteter er det være fodbolden og fællesskabet, der er i centrum. Det gælder også ved OMBOLDs demokratistævner. Men det vil samtidig være muligt at brevstemme tæt på fodboldbanen, og i åbningstalerne vil repræsentanter fra hjemløseorganisationen, Sand, understrege vigtigheden af at stemme.

Samtidig vil OMBOLD igennem hele dagen opfordre alle deltagere til at lægge vejen forbi stemmeurnerne.

Store forventninger til deltagerantal

Det forventes, at over 250 mennesker i socialt udsatte positioner vil deltager i demokratistævnerne. Forventningen er også, at en stor del af disse deltagerne vil bruge deres stemme til demokratistævnerne, som er støttet af TrygFonden.

Tid og sted

Demokratistævne i Aarhus

  • Tirsdag den 25. oktober
  • Klokken 10.00 til 15.00
  • Havnepladsen, Midtbyen, 8000 Aarhus.

Demokratistævne i Odense

  • Onsdag den 26. oktober
  • Klokken 11.00 til 16.00
  • Fodboldfabrikken, Østersøgade 8, 5000 Odense.

Demokratistævne i København

  • Torsdag den 27. oktober
  • Klokken10.00 til 16.00
  • Hafnia Hallen, Julius Andersens Vej 6, 2450 København.
Plakaten i fuld størrelse.

 

Kommentarer