Samfund

1.237 kilometer venter forude for 60 ryttere og servicefolk fra Team Rynkeby Odense

Team Rynkeby Odense fotograferet i haven ved H.C. Andersen’s hus lørdag den 22. juni 2024. Privatfoto.

På lørdag den 29. juni lyder startskuddet for Team Rynkeby Odense, der sætter kurs mod Paris kl. 07.15 fra vognmandsfirmaet Alex Andersen Ølund A/S, Logistikvej 25 B, 5250 Odense SV. Forinden byder holdet på kaffe og rundstykker fra kl. 6.30. Forude venter 1237 kilometers cykeltur gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.

Lars Arvad fra Odense Sommerrevy sender Team Rynkeby Odense godt afsted på årets tur mod Paris sammen med rytternes familier, venner og alle andre, der har lyst til at ønske god tur.

– Det er min tredje gang med Team Rynkeby til Paris, men det er første gang med Team Rynkeby Odense og ligeledes min første tur som kaptajn, fortæller Jonas Reinholdt Albjerg, der skal styre holdet sikkert frem.

– Det har været en overvældende oplevelse at drive holdet henover det seneste år, og jeg er utrolig spændt på turen. Jeg bliver meget berørt ved tanken om, at det allerede er på lørdag, at vi sætter kurser mod Paris, når Lars Arvad sender os afsted, og så er der faktisk kun én uge før sæsonen er slut, og vi aktivt skal se hen imod den nye sæson.

Team Rynkeby Odense består i 2024 af 46 ryttere og 14 servicefolk, der inden afgang har gjort en stor indsats for at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefondens store arbejde for kritisk syge børn. Der venter holdet mange spændende oplevelser og bjergstigninger på turen.

– Der er mange ting at glæde sig til på turen til Paris. Det væsentligste er naturligvis afgangen og ankomsten, men de er jo lidt trivielle, siger Jonas Reinholdt Albjerg med et glimt i øjet og fortsætter: – Jeg ser meget frem til alle de skønne naturoplevelser, og hvordan holdet reagerer på dem, når vi cykler, men også til snakkene på hotellerne. Og så glæder jeg mig utrolig meget til vores dag, hvor vi krydser grænsen fra Tyskland til Holland tilbage til Tyskland, derefter til Holland og til Belgien, det bliver en sjov oplevelse.

Lørdag den 6. juli ankommer holdet sammen med 63 andre Team Rynkeby cykelhold til det tidligere OL stadion Vélodrome Jacques Anquetil i det sydøstlige Paris.

– Af turen forventer jeg at få endnu en oplevelse for livet, men mest af alt håber jeg, at jeg er med til at påvirke til, at andre får en god oplevelse – om det er på holdet eller om det er som følge af de midler, vi indsamler, så håber jeg, det hjælper, siger Jonas Reinholdt Albjerg.

For sæsonen 2024 har kaptajnen sammen med styregruppen lavet en del om på “vi plejer” fænomenet på Team Rynkeby Odense.
– Det er ikke fordi, at det der har været tidligere, ikke har været godt, snarere tværtimod, men når man kører et lignende program hvert år, så kan det give ny energi at ryste posen, og det synes jeg bestemt, vi er lykkedes med, fortæller han.

Det er muligt at følge Team Rynkeby Odense på deres Facebook og Instagram sider samt på Odense netavis, hvor der vil være daglige indlæg fra turen til Paris.

I 2023 samlede Team Rynkeby Odense 1.258.549 kroner sammen til kritisk syge børn.
Hvis lysten til at støtte den gode sag er der, er det allerede nu muligt at søge om optagelse på Team Rynkeby Odense til turen i 2025. Ansøgningsfristen er 31. august 2024, og det nye hold begynder allerede i september 2024.

– Min familie ved at sagen betyder meget for mig, og de støtter mig fuldt ud i kaptajnrollen både her i 2024, men også i 2025. Jeg er således meget glad for, at både min vicekaptajn Simon Blæsbjerg Hansen og jeg selv kan fortsætte i næste sæson. Jeg glæder mig over alle de ansøgninger, vi allerede har modtaget – men der er stadig pladser og mulighed for at søge, så jeg vil opfordre til, at hvis man vil have en oplevelse for livet, støtte en fantastisk sag og have en udfordring, så søg en tur med Team Rynkeby Odense, afslutter Jonas Reinholdt Albjerg.

Kommentarer